ŞUBAT AYI ETKİNLİĞİ:İŞYERİ GÖRÜŞMESİ




YABANCI TABELA KULLANAN İŞYERLERİ İLE GÖRÜŞMELERİMİZ


görüşme resimleri ile ilgili görsel sonucu


        Şubat ayı etkinliği olarak yabancı tabela kullanan işyerleri ile görüşme yaptık. Görüşme sonucunda öğrencilerimiz oldukça farklı ve ilginç sonuçlar elde ettiler. İnsanların dilimizi korumaya önem verip vermediklerini gördüler.Okullarımızın yaptıkları çalışmalardan kesitler şu şekildedir.


1.ŞEHİT YILMAZ ERCAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Şehit Yılmaz Ercan Kız AİHL Dilim Benim Kimliğim proje ekibi olarak röportajımızı 'pink cafe' sahibi ile gerçekleştirdik. Aldığımız cevaplar gerçekten ilginçti.

Pink cafe ' nin sahibi pink kelimesini neden seçtiğini anlattı. Tek heceli olması, kulağa hoş geldiğini düşünmesi ve mekanın renginin de pembe olması bunlardan bazıları.

Lütfen Türkçe kullanalım!! Türkçe kelimeler seçelim!!








2. KEÇİÖREN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ

Keçiören Sosyal Bilimler Lisesi ,yabancı dilde levhası olan mağazayla görüşmesini tamamladı, mağaza yetkilisi  bu ismi gençlere hitap ettiği, akılda kolay kaldığı  ve farklı olduğunu düşündüğü  için seçtiğini  vurguladı.  ÇUL anlamında  kullanılmak istenen bu ismi  bu sekilde yazarak dikkat çekmeye çalıştığını belirtti.
TÜRKÇE  KELİMELER DAHA KOLAY AKILDA KALABILIR,LÜTFEN TÜRKÇE KULLANALIM.



3. KOCAHASANLI ANADOLU LİSESİ

Proje kapsamında ilçemizde bulunan yabancı tabela kullanan işyeriyle görüşmemizi gerçekleştirdik. Birbirinden ilginç sonuçlar elde ettik.




 4. AMASYA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ





5. HACI HULUSİ YAHYAGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU




6.  NEVŞEHİR CEMİL MERİÇ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ

Öğrencilerimiz "Seven Brothers" adlı iş yeri sahibi ile yaptıkları görüşme sonucunda bu ismin 7 erkek kardeş olan  aile üyeleri ile birlikte verilen bir karar sonucu seçildiğini, yabancı dilde  tabela kullanımının iş yerine ticari katkı sağladığını çünkü iş yerinin yabancı turistlere hitap ettiğini öğrendiler. İnsanların bu ismi anlamakta ve telaffuzda zorlanmadığını belirten iş yeri sahibi, yabancı tabela kullanımının dilimizi yozlaştırmadığını belirtti.




7. İNÖNÜ ANADOLU LİSESİ

İnönü Anadolu Lisesi Proje Öğrencileri tarafından Şubat ayı etkinliği olan yabancı isim kullanan işletme ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Görüşme sonuçları Web 2 aracı olan Canva ile poster haline getirilmiştir.





8. AKSARAY ANADOLU FEN VE SOSYAL BİLİMLER İMAM HATİP LİSESİ







9. HASAN TEKİN ADA ANADOLU LİSESİ




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YENİ ORTAK ÜRÜNÜMÜZ

AFİŞ VE LOGOLARIMIZ